Bo Sundström, Michael Malmgren, Fredrik Dahl och Mats Schubert tar över Sollidenscenen den 7 augusti. Foto: TT

Bo Kaspers Orkester får specialprogram

Det blir Bo Kaspers Orkester som tar hand om extraprogrammet Allsångsscenen är din i sommar.
– Det är en jätteära. Att få äga svensk television i en hel timme är stenhårt, säger sångaren Bo Sundström.

Bandet som spelat ihop i över 20 år fick frågan för ett par månader sedan, men blev inte helt överraskade.
– Vi började misstänka att det var något på gång när det började springa en massa Allsångsfolk på våran show. De ville väl se hur vi förde oss, hur vi dansade och sjöng och att vi var nyktra på scenen, skojar Bo Sundström.

Att tacka ja krävde ändå en del eftertanke.
– Låtarna kan vi, men hur sätter man ihop allt på bästa sätt? Vi började direkt fundera på hur vi skulle sätta ihop programmet. Vilka låtar ska vi köra, i vilken ordning och ska vi bjuda in gäster?

Är programmet klart nu då?
– Det är under arbete och det kommer bli kanon. Och skulle det bli dåligt finns det säkert folk här som kan se till att det blir bra, ha ha. Det blir ett par tre gäster – vilka är än så länge hemligt, säger Bo Sundström.

Ni har varit med på Allsång på Skansen flera gånger förut. Vad är storheten med programmet?
– Att sjunga tillsammans är en svensk folkrörelse, om det är i allmänna kören i Ystad eller Orphei Drängar i Uppsala spelar ingen roll, och känslan av att komma samman och sjunga tillsammans är speciell. Här gör man dessutom ett underhållningsprogram av det är smart tänkt, säger Bo Sundström.

Bo Kaspers Orkester har fler saker på gång i sommar och resten av året. Den 29 juni spelar bandet till exempel på Torsjö Live.
– Vi ser mycket fram emot att få starta sommaren där. Vi har spelat där en gång tidigare, men den kvällen regnade bort så vi är lite revanschsugna.
Efter det följer ytterligare några spelningar i sommar och i vinter tar bandet sin show Allt ljus på oss på en stor arenaturné, som avslutas med spelningar i Helsingborg och Malmö.
Men först väntar alltså allsångsscenen på Solliden.
– Det ska bli jättekul, säger Bo Sundström.

Läs mer:

×