Biträdande rektor på Lejonskolan i Sösdala Håkan Andersson (vänster) motar en check på 10 000 kronor av Lions Clubs president Heinz Bootz. Foto:Rolf Tronäss

Lions gav extra stipendium

Sösdala Lejonskolan har fått ett stipendium på 10 000 kronor efter arbetet av projeketet ”Barn föds inte med fördomar” av Lions Club i Sösdala.

Varje år delar Lions Club i Sösdala ut 2000 kronor till Lejonskolan vid skolavslutningen. Pengar som det här året går till redskap för rörelser till rasterna.
– Vi brukar dela ut en liten summa varje år men i år blev det lite mer, säger Heinz Bootz Lions Clubs president.

För i år bestämde sig Lions nämligen för att prisa skolan ytterligare. Då eleverna i årkurs 1-5 på Lejonskolan i Sösdala har nämligen arbetat tillsammans med Glada Hudik-teatern med projektet ”Barn föds inte med fördomar”.
Av en slump fick Lions Club reda på projektet. Trots att föreningen var mittemellan medlemsmöten så togs beslutet genom en internetomröstning att de ville stödja Lejonskolan.
Sagt och gjort, på Lejonskolans skolavslutning överlämnade presidententen av Lions Club, Heinz Bootz, en check på 10 000 kronor.

Vilket kommer att bekosta den resa eleverna gjorde för att se Glada Hudik-teaterns föreställning ”Trollkarlen från Oz” i Malmö tidigare i vår.
– De fick en stor check och var mycket tacksamma, säger Heinz Bootz Lions Clubs president.

Dagens fråga

Visste du att att julgranar är ätbara?

  • NEJ (59%, 168 Röster)
  • JA (41%, 117 Röster)

Antal röster: 285

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar