Annons

Trafikverket har inga svar på tågkaoset

Hässleholm Hässleholm, Lund och Malmö är hårdast drabbade av kaoset i tågtrafiken. De skånska ropen på kraftfulla åtgärder tycks klinga ohörda hos Trafikverket.
Hässleholm • Publicerad 12 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Cristina Glad tror att ett nytt läge för en öppning kommer efter omröstningen.
Cristina Glad tror att ett nytt läge för en öppning kommer efter omröstningen.

På måndagen mötte kollektivtrafiknämnden i Region Skåne ledningen för Trafikverket Syd, Lennart Andersson och Kennet Fridolin, för att få svar på frågan om det finns någon plan för att reda ut problemen med den spårbundna infrastrukturen i länet.

Annons

Särskilt mycket klockare blev alltså inte de skånska politikerna, men Trafikverket Syd var i alla fall ärliga, menar Cristina Glad.

Skånetrafiken får stå för alla kostnader för förseningsersättning till alla resenärer som kräver pengar tillbaka.

Tågförseningarna i Skåne var många i maj. Nedrivna kontaktledningar, spring i spåren, växelfel, spårfel och andra saker har försenat tåg och flera har ställts in. En dag drabbades över 100 000 resenärer när nästan all tågtrafik stod still.

Annons

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons