Foto: TT /AP Photo/Evan Vucci)
Foto: TT

Trump och Kim Jung-Un skrev under dokument

Världen Det historiska toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un pågår för fullt i Singapore.
Strax före klockan 08 undertecknade ledarna ett dokumnet.

Enligt New York Times kom presidenten och ledaren in från var sitt håll, möttes och skakade hand inför det församlade pressuppbådet och framför sina länders respektive flaggor.

De höll sedan privata överläggningar med endast tolkar och därefter hölls ytterligare ett möte där även deras respektive medarbetare deltog.
New York Times rapporterar att Trump meddelat att han var övertygad om goda förutsättningarna för mötet, men att länderna också har fundamentalt skiljda uppfattningar kring en rad frågor, bland annat avvecklingen av kärnvapen i området kring Koreahalvön.

Vid presskonferensen sa Trump att mötet kommer att bli fantastistiskt framgångsrikt och att han utan tvekan kommer att ha en fantastiskt relation med Kim  Jung-Un.
Den nordkoreanske ledaren sa att det inte varit en enkel väg till mötet men att man övervunnit alla hinder och lyckats få mötet att bli förverkligat.

Vid 07.45-tiden framträdde ledarna på nytt och skrev under ett dokument.
Enligt New York Times sa Kim Jong-Un att världen kommer att se en dramatisk förändring.
Det exakta innehållet i dokumentet är ännu inte offentliggjort.

Mötet hålls på ön Sentosa strax utanför Singapore och väntas fortsätta under dagen. En presskonferens har utlovats klockan 10 svensk tid.

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="http://www.skd.se/2018/06/11/historiskt-toppmote-i-natt/"]
×