Annons

”Det är ett kul sätt att jobba på”

Osby Erik Johannesson och Cecilia Pedersen har ett nära samarbete, som de båda tycker fungerar mycket bra. De arbetar med tema i en kreativ process och kan styra vad de gör hela vägen. Det blir mycket jobb med föreningar, evenemangskalendern och sommarprogram.
Osby • Publicerad 13 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Erik Johannesson, kulturadministratör och Cecilia Pedersen, kulturutvecklare, i Osby kommun är nöjda med programmet för Sommarkul.                                                         FOTO: SUSANNE GÄRE
Erik Johannesson, kulturadministratör och Cecilia Pedersen, kulturutvecklare, i Osby kommun är nöjda med programmet för Sommarkul. FOTO: SUSANNE GÄRE

– Det är ett kul sätt att jobba på, säger de. Arbetet blir tydligt för föreningarna.

Annons

Cecilia Pedersen, ursprungligen från Höllviken, började jobba som projektledare i Osby kommun inom Kultur & fritid i september förra året och fick fast tjänst i december 2017 som kulturutvecklare. Hon hade tidigare jobbat inom Osby kommun och dessförinnan arbetat som projektledare i flera små kommuner i Skåne.

Hon har en kandidat i folkhälsa och har pluggat en hel del, bland annat sociologi och har gått ett flertal projektledarkurser.

Erik Johannesson är kulturadministratör i Osby kommun. Han anställdes i april 2017 och tillträdde sin tjänst som kulturadministratör i september 2017. I den arbetsuppgiften ingår bland annat administrativa uppgifter och marknadsföring.

Han flyttade till Osbys utkanter för fyra år sedan. Erik har sina rötter i Dalsland och har jobbat som journalist i tio år i bland annat Uddevalla och Trollhättan. Han har också jobbat i Malmö som journalist bland annat på tidskriften Populär historia.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons