Erik Johannesson, kulturadministratör och Cecilia Pedersen, kulturutvecklare, i Osby kommun är nöjda med programmet för Sommarkul. FOTO: SUSANNE GÄRE

”Det är ett kul sätt att jobba på”

Osby Erik Johannesson och Cecilia Pedersen har ett nära samarbete, som de båda tycker fungerar mycket bra. De arbetar med tema i en kreativ process och kan styra vad de gör hela vägen. Det blir mycket jobb med föreningar, evenemangskalendern och sommarprogram.

– Det är ett kul sätt att jobba på, säger de. Arbetet blir tydligt för föreningarna.
– Vi har fått bra respons på vårt arbete, säger Cecilia, och mötts av entusiasm. Många känner möjligheter och vi känner oss välkomna.

Cecilia Pedersen, ursprungligen från Höllviken, började jobba som projektledare i Osby kommun inom Kultur & fritid i september förra året och fick fast tjänst i december 2017 som kulturutvecklare. Hon hade tidigare jobbat inom Osby kommun och dessförinnan arbetat som projektledare i flera små kommuner i Skåne.

Hon har en kandidat i folkhälsa och har pluggat en hel del, bland annat sociologi och har gått ett flertal projektledarkurser.
På fritiden är hon ordförande i Thomandersällskapet i Lund, det är de som organiserar det populära evenemanget Thomanders jul.
Hon gillar att få in föreningsperspektivet i kulturverksamheten och väva in levande historia med musik och teater. Delaktighet, framtidstro och folkhälsoperspektiv är exempel på nyckelord för Cecilia.

Erik Johannesson är kulturadministratör i Osby kommun. Han anställdes i april 2017 och tillträdde sin tjänst som kulturadministratör i september 2017. I den arbetsuppgiften ingår bland annat administrativa uppgifter och marknadsföring.

Han flyttade till Osbys utkanter för fyra år sedan. Erik har sina rötter i Dalsland och har jobbat som journalist i tio år i bland annat Uddevalla och Trollhättan. Han har också jobbat i Malmö som journalist bland annat på tidskriften Populär historia.
Erik har jobbat mycket med layout, vilket kommer bra till pass när evenemangskalendern och sommarprogrammet ska göras. Erik har dessutom sysslat mycket med musik, teater och föreningsliv.

Senaste nytt omOsby
×