Rolf Grybb. Foto: Arkiv

Grybb missade pallen med bara tre tiondelar

Marginalerna var inte med Rolf Grybb vid Bilmånsson Rally Sprint som avgjordes i Eslöv.
– Det saknades tre tiondelar upp till tredjeplatsen, säger HLMK-föraren.

Den femte deltävlingen i Asfaltscupen kördes på ett industriområde i Eslöv. Som vanligt var det gott om förare från Hässleholms Motorklubb som kom till start.
Rolf Grybb var med och slogs i toppen och låg i sin Opel Ascona tvåa efter det första heatet.
Han tappade en placering i det följande vilket gjorde att det blev en sekundstrid med Joacim Kristiansson om bronset. Där drog Hörbyföraren det längsta strået då han knep tredjeplatsen med bara tre tiondelar.
– Joacim är en duktig förare och då han kör på samma bilmärke som jag så kan jag tillåta honom komma före mig, säger Rolf Grybb som menar att tur och otur jämnar ut sig.
– Ibland har man tiondelarna med sig, ibland inte. Det handlar om att göra så få misstag som möjligt när det är så här jämnt.

Vann gjorde Simrishamns Joachim Grahn i sin Ford som har helt andra krafter under motorhuven än konkurrenterna. Tvåa efter Grahn kom Håkan Oddshammar från Lunds AC.
Femma i tävlingen kom den så kallade Asfaltskungen Mats Andersson från arrangörsklubben Eslövs MK.
Nästa tävling för Grybb blir Bravidasprinten den 1 juli.
Fem dagar senare kör han SM-sprint på Helsingborgs Motorstadion.

Det blev Hässleholmsseger genom Peter Vestlund i klassen för A-förare standard B i en BMW. Här var HLMK:s Tyko Nilsson femma i sin Volvo. Grybb blev tvåa i trimmat R3 efter Joacim Kristiansson medan Joachim Grahn vann 4 WD och Mats Andersson trimmat R2.
Bland B-förarna kom Hässleholms Jim Svensson tvåa i standard B i en Volvo medan Josefin Ingvarsson kom femma i en bil av samma märke.
Som vanligt blev det bara HLMK på pallen i standard A. Björn Hansson vann i sin Mazda före Viktoria Lindh i VW medan Fredrik Dehlin kom trea i en Honda.
HLMK fick även en andraplats i klassen för C-förare genom Lucas Ljungbäck i en Volvo.