Arkivbild Foto: Karsten Petersen

SD : stoppa avgift till Trafikverket”

Skåne Trafikverket verkar inte bry sig om den skånska infrastrukturen. Därför ska de heller inte ha banavgift för försenade och inställda tåg.

Det kräver Sverigedemokraterna i en motion till regionfullmäktige.
– Under lång tid har kvaliteten på tågtrafiken inte nått acceptabel standar. Följden blir att många resenärer inte kommer till sina jobb, skolor och andra möten som i slutändan minskar Skånes produktivitet, säger regionrådet Patrik Jönsson (SD).
Han gör en jämförelse med en bilhandlare som levererar en bil utan hjul och växellåda.
– Då ska ju inte kunden betala för det heller, menar han.

Många avbrott i tågtrafiken skylls på sliten infrastruktur.
– En infrastruktur som behövs för att Skånetrafikens tåg ska komma fram och inte minst i tid. Därför är det dags att Region Skåne och agerar. Vi anser att utebliven leverans av tågläge och ska resultera i utebliven betalning av ej levererat tågläge genom motsvarande reducering av betalning av banavgift, förklarar Patrik Jönsson.
Genom denna åtgärd hoppas SD att Trafikverket väljer att prioritera upp infrastrukturen för järnväg i Skåne till en acceptabel nivå där folket åter kan prata om att ”det går som tåget”.

SD vill att regionfullmäktige beslutar att Skånetrafiken/Region Skåne endast betalar banavgift till Trafikverket för levererade tåglägen.

Dagens fråga

Ska du gå på någon julkonsert i år?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar