Sommarkul startar den 18 juni

Osby – Det har varit roligt att få sätta sin egen prägel på Sommarkul, säger Cecilia Pedersen, och vi är glada för bredden i programmet. Många föreningar är med och det finns något för alla.
– Varför inte prova något nytt man aldrig testat tidigare?

Sommarkul vänder sig till barn i fyraårsåldern upp till nionde klass. Meningen med Sommarkul är att alla skolbarn ska erbjudas en meningsfull fritid, även de som inte åker iväg på semester.
– Vi har öppet hela sommaren, och vi är på plats på de aktiviteter där vi står som arrangörer, säger Erik Johannesson.
Det innebär att de tar växelvis semester och dessutom ska höstens evenemangskalender göras under sommaren.

Vad skulle de själva välja att vara med på bland sommarens aktiviteter?
Erik svarar:
– Trumdansen, där kan alla vara med och där lockas glädjen fram till musik och rytmer.
Men han tycker också att göra en egen serietidning, verkar vara ett kul, lite annorlunda pyssel.
Och han slår också ett slag för IFK Osbys aktiviteter under rubriken Aktiv Sommar med IFK Osby, som pågår varje vardag under veckorna 25 och 26 klockan 10-14.
Cecilia svarar:
– Bygg din egen drake, det låter kul med kreativt byggande och där kan också alla vara med.
Hon säger att hela programmet syftar till att knyta kontakter och glömma bort alla normer.
– För det är så att man förenas i dans och musik, och då spelar det inte så stor roll vem man är eller var man kommer ifrån.
Båda två är också nöjda med att alla aktiviteter spritts ut i kommunen, i Hökön, i Lönsboda, Gylsboda, Killeberg, även om det mesta händer i Osby.

Erik och Cecilia är lättade över att programmet kommit ut i skolorna i tid före skolavslutningen. Det finns också att hämta på fritidsgårdarna, på Ica och Coop, på biblioteken och på kommunens hemsida. På broschyren andra sida finns programmet för alla andra evenemang i kommunen i sommar.
Sommarkul genomförs delvis med medel från Socialstyrelsen som delar ut verksamhetsbidrag. Kultur & fritid kan ansöka om investeringsstöd och projekt- och arrangemangstöd.

Alla föreningar, men även privatpersoner, som vill ha del av projekt- och arrangemangstöden, kan lämna in en ansökan som Cecilia och Erik sedan behandlar. Detta sker två gånger om året och nästa sista datum för ansökan är den 25 augusti.
– Vi är glada över bidragen från Socialstyrelsen för de garanterar vår verksamhet och pengarna används även till de andra skolloven, säger Cecilia. Det innebär att vi kan fortsätta jobba starkt.

Senaste nytt omOsby
×