...liksom Björn Widmark, Folkets Väl, som skickat ett 25 A4-sidor långt brev till förvalltningsrätten. 8Foto: Norra skåne/Arkiv

”Det är en fråga om trovärdighet”

Hässleholm – Jag vill betona att detta inte handlar om Omar Al-Ganas. Det är oväsentligt om han kan skilja på sina roller. I tjänster som kommunen står bakom ska inga andra intressen blandas in.

Det säger Björn Widmark, som menar att det är omöjligt för andra att skilja på Omar Al-Ganas roll som socialdemokratisk politiker och valambassadör.
– Han är en förgrundsgestalt i Socialdemokraterna som går i täten på 1:a majtåget. Då kan han inte uppfattas som vem som helst, betonar Björn Widmark.

Han vill helt enkelt hålla rent så att de människor som valambassadörerna möter inte ska tro, eller uppfatta dem som representanter för politiska partier.
– Det är samma sak om det hade varit en moderat, eller sverigedemokrat, säger Björn Widmark.
Han tycker att frågan borde getts en betydligt större dignitet än den hittills haft.
– Jag var lika kritisk till den opartiska utnämningen av Omar Al-Ganas till ungdomsambassadör. Det är samma princip utan koppling till person. Han är en ambitiös ung man, men hans trovärdighet som valambassadör håller inte.

Monica Ero, sitter i styrelsen för Arbetarekommunen.
– Jag delar uppfattningen att det kan sända fel signaler att Omar är sosse, men han klarar att hålla isär sina uppdrag. Det är bra att vi nu har klarlagt den här saken så att det inte pratas om mygel. Partiet har inte varit inblandat alls i tillsättningen av valambassadören.

Skulle du ha agerat om en politisk profil från ett annat parti hade utsetts till valambassadör?
– Nej, det hade jag inte gjort.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du höststädat trädgården?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×