Polisens avspärrningar kring platsen för bråket natten till fredagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Man svårt skadad efter bråk – två gripna

Kristianstad En man i 40-årsåldern fördes under torsdagskvällen med ambulans till sjukhus med livshotande skador efter ett bråk på Gamlegården, Kristianstad.

Polis skickades under torsdagskvällen till Albogatan i Kristianstad  efter att ett vittne ringt och berättat om ett bråk utomhus där en man ska ha blivit knivskuren.

Den skadade, en man i 40-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus med livshotande skador, enligt Region Skåne, dit också polis medföljer för förhör. Inga nya uppgifter om mannens skadeläge har tillkommit under fredagen.

Vid elva-tiden på torsdagskvällen uppgav polisen att ytterligare en man i 20-års åldern ska ha blivit misshandlad vid bråket.

Enligt polisen rörde sig om ett bråk, med flera personer inblandade. När polispatrull kom till platsen hade de misstänkta avvikit,  men gick senare att gripa.

Två personer födda -92 respektive -78, är gripna misstänkta för inblandning i bråket. Eventuellt har fler personer varit inblandade.

Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen för tekniskbevisning. Under torsdagskvällen arbetade flera polispatruller  på platsen med att bland annat förhöra vittnen.

Ärendet rubriceras som mordförsök och grov misshandel.