Annons

Risk för buller och damm

Hässleholm Det finns risk att boende i Stehag och utmed järnvägen Hässleholm-Lund märker av att det dammar och bullrar en del under den kommamde helgen, 15-17 juni.
Hässleholm • Publicerad 14 juni 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det finns risk att boende i Stehag och utmed järnvägen Hässleholm-Lund märker av att det dammar och bullrar en del under den kommamde helgen, 15-17 juni.

Anledningen är att makadam lastas på järnvägsvagnar för vidare transport ut på linjen. Makadamen ska användas till att fylla ut under spåren, för att förebygga att solkurvor skapas.

Annons

Förberedelserna inför arbetet har varit igång sedan några veckor tillbaka. Makadamen har transporterats med lastbil till spårområdet Kärråkra i Hässleholm och till stationsområdet i Stehag, där det lagts i upplag.

Från och med fredag 15 juni klockan 23 till söndag 17 juni klockan 23 kommer makadamen att lastas och transporteras ut på järnvägen. Arbetet kommer även att utföras nattetid.

Trafikverket ber redan i förväg om ursäkt för eventuella störningar.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons