GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förhandling om snabbtåg skjuts till efter valet

skåne På fredagen kom beskedet om att regeringens förhandlingar med Alliansen om höghastighetsjärnväg går så trögt att de skjuts fram till efter valet.
Publicerad 15 juni 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Förhandling om snabbtåg skjuts till efter valet. Foto:TT
Förhandling om snabbtåg skjuts till efter valet. Foto:TT

– Detta får anses vara en positiv nyhet, säger oppositionsledaren Carl Johan Sonesson (M). Staten har under lång tid visat att man inte klarar av att se till så att det finns fungerande infrastruktur i hela landet. Det bästa är att avvakta valet och sedan starta förhandlingar med de partier som kan se fördelar med både väg och järnväg, så att inte Miljöpartiet tillåts sätta käppar i hjulet i ett pressmeddelande.

– I Skåne har vi varit tydliga mot regeringen om att även vägutbyggnad är viktigt, säger Pontus Lindberg (M), regionråd i opposition. Den rödgröna så kallade samarbetsregeringen har inte lyssnat. Det är uppenbart att regionerna måste få mer att säga till om i dessa för den regionala tillväxten helt avgörande frågorna.

Regionrådet Anders Åkesson (MP) kommenterar de skånska moderattopparnas uttalande så här:

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.