GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boende överklagar detaljplan

Hästveda Boende i Lur utanför Hästveda överklagar beslut i fullmäktige om utökat VA-område i området Vitsippan.
Hässleholm • Publicerad 18 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Överklagande är lämnat till Mark- och miljödomstolen.

De boende yrkar avslag av ett antal skäl, bland annat naturvärdena i området. I överklagandet menar man att det är fel att skogsområdet bara utgörs av granplantering.

”I området växer minst granar, utan här finns ädellövs träd och furor. Al-träd som växer i kärr. Stora ytor är sankmark med bland annat en bäck som rinner till Lursjön”, skriver de klagande.

I överklagande pekar man också på ett flerhundraårigt stengärde, ett flertal fridlysta djur och att det i närheten av området finns ett naturreservat.

Dessutom att Länsstyrelsen ifrågasatt lämpligheten i att bygga ut i ett planområde som saknar förutsättningar för kollektivtrafik och samhällsservice, enligt överklagan.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.