GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Feriejobb till alla sökande ungdomar

Hässleholm Samtliga ungdomar som sökte feriearbete i kommunen blev erbjudna jobb i år. Inför sommaren samlades de i Röda Salongen på Kulturhuset för en avlönad kick-off med information och inspiration.
Hässleholm • Publicerad 18 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I år sökte 355 ungdomar sommarjobb som feriearbetare på olika platser i kommunen. Av dessa tackade 270 ungdomar ja till sina erbjudna platser men det fanns jobb för alla som hade varit intresserade.

De sökande ungdomarna är födda år 2001 och 2002.

Jobben som erbjuds är inom bland anant äldreomsorg, barnomsorg, vaktmästeri och café. Dessutom kommer vissa även hjälpa till med projektet ”Sommarlov i city”.

Innan deras första jobbdagar samlades feriearbetarna i Röda Salongen på Kulturhuset för en förberedande kick-off.

Nytt för i år är att ungdomarna får betalt för att delta på kick-offen som varar i två timmar. Lönen är densamma som de kommer ha under sommaren, vilket är 65 kronor i timmen.

– Vi vill att ungdomarna ska se möjligheterna och ta till vara på sitt sommarjobb, säger Kajsa Andersson, ansvarig för feriearbetarna. Under andra halvan av kick-offen hålls därför en inspirationsföreläsning av entreprenören Malin Gustafsson.

Hon berättar bland annat om hur ungdomarna själva kan påverka vilket intryck de ger och tipsar om att testa sina gränser.

Många ser fram emot att få börja sitt första sommarjobb.

– Det ska bli kul att få testa på arbetslivet och tjäna pengar, säger Jenny Petrovej som ska arbeta inom äldrevården i sommar.

2 bilder
Jenny Petrovej, Jasmin Raie och Siham Mulhen är tre av ungdomarna som ska jobba i sommar.
En avlönad kick-off hölls för ungdomarna. Foto: Sharon Wong
Jenny Petrovej, Jasmin Raie och Siham Mulhen är tre av ungdomarna som ska jobba i sommar.
En avlönad kick-off hölls för ungdomarna. Foto: Sharon Wong
Sharon WongSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.