GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gärningsman bedöms allvarligt psykiskt störd

Hässleholm Den rättspsykiatriska utredningen av den 19-åring som står åtalad för mordförsök på en man i 30 årsåldern visar på en allvarlig psykisk störning.
Hässleholm • Publicerad 20 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Under onsdagen fortsatte huvudförhandlingen gällande den 19-årige man som är misstänkt för att ha knivskurit en annan man på Stortorget i Hässleholm.

Efter ett misslyckat försök via videolänk fick 19-åringen till slut medverka via telefon.

Det som komplicerade historien var att 19-åringen, som är bekant med målsäganden, i sin tur hävdade nödvärn. 19-åringen menade att målsäganden hotade honom och fick tag i hans kniv. Kniven ska dock 19-åringen lyckats ta tillbaka.

Advokat Malmunger yrkade på att rätten skulle inhämta ett yttrande från det rättsliga rådet. Han framförde även att 19-åringen ansåg att utredningen kommit fram till felaktiga slutsatser.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.