LEAP tar över efter Sparrow

Kristianstad Det nya flygbolaget LEAP börjar trafikera sträckan Kristianstad-Arlanda den 20 augusti.

På tisdagen meddelade Jonas Haak, vd för Kristianstad Österlen Airport att Sparrow Aviation lägger ner sin flygverksamhet på sträckan från och med den 25 juni.
Då hade han ett ess i rockärmen som ersättare till Sparrow Aviation.
I och med att flygtrafiken upphör på sträckan Kristianstad – Arlanda under nästa vecka så har LEAP beslutat att starta trafik efter sommaruppehållet.
– Det känns fantastiskt kul att så fort efter vår start förra veckan att kunna utvidga trafikprogrammet ytterligare. Kristianstad har ett stort upptagningsområde i sydöstra delen av Sverige och vi tror att vår ambition att skapa ett smidigt flygresande kan tas emot väl i regionen säger Magnus Ivarsson, VD för LEAP.

Flygtrafiken kommer att bestå av minst 28 avgångar i veckan och flygplanstypen kommer att vara Saab 340. Biljetter kommer inom kort att vara bokningsbara och tidtabellen kommer att anslås på hemsidan, skriver LEAP i ett pressmeddelande.

Den norska koncernen Olsen gruppen AS har startat ett flygbolag som kommer att fokusera på den skandinaviska marknaden. Bolaget är LEAP och har sitt säte i Stockholm. En ansökan om operativ licens har skickats till den svenska Transportstyrelsen.
Redan den 11 juni startade Air Leap trafik mellan Mariehamn och Stockholm Arlanda med 22 flygningar per vecka. Trafiken är upphandlad av Ålands Landskapsregering och Air Leap har fått förtroende att trafikera linjen till den sista februari 2020.

På den lite längre horisonten är fler linjer under planering. Under augusti månad avser Air Leap att börja trafikera linjen mellan Karlstad och Stockholm Arlanda och under juli månad mellan finska Jakobstad/Karleby och Stockholm Arlanda.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • JA (61%, 244 Röster)
  • NEJ (39%, 157 Röster)

Antal röster: 401

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×