Bröderna Fluff på den tiden det begav sig. I barnprogrammet Bröderna Fluff i TV4 löste Pärry och Järry Fluff (Conny Bexell och Fredrik Lexfors) hårrelaterade brott. Den 2 juli gör de comeback på Västergårda. Foto: Nordisk Film/TV4
Violinisten och riksspelmannen Sara Tufvesson (till vänster i bild) är uppvuxen i Vinslöv. Foto: Andreas Hillergren/arkiv
Givetvis dyker även Fredrik Lexfors karaktär ”Kantorn” upp. Han ska framföra sin singel Trevligt. Foto: Lisa Lexfors

Fluffiga bröder och fiol på Västergårda

En riksspelman i fiol, två musikalutbildade barndomsvänner kända från tv och en ung lovande sångerska. Som vanligt blir det blandad kompott när hela familjen inbjuds till en musikalisk afton på Västergårda i Vinslöv.

Den 2 juli hälsar Malin Fredriksson, i år tillsammans med Fredrik Lexfors, för tredje gången välkommen till en musikalisk afton på Västergårda.
Precis som de två föregående åren är det personer med Vinslövsankytning som står för underhållningen. Och som vanligt kommer gästerna inte bara att uppträda utan även dela med sig av berättelser om vad de varit med om sedan de lämnade byn de växte upp i.

Årets laguppställning består av Sara Tufvesson (före detta Åström), Conny Bexell (före detta Andersson) och Tilda Strid.
– Conny är andra halvan av Bröderna Fluff. Efter att de varit med i TV4-programmet Agnetas nyårskarameller för några år sedan ”råkade” de få med sig brödernas kostymer så de kommer absolut att vara med, säger Malin Fredriksson.
Conny Bexell gick precis som barndomsvännen Fredrik Lexfors på musikteaterskolan i Bjärnum, men medan den senare mest synts på musikalscener sökte han sig mer till revy- och showfacket, bland annat har han jobbat med Peter Flack och hans Hjalmarrevyer i Örebro och på Wallmans salonger.
Han har också skådespelat, förutom Bröderna Fluff i TV4, där Pärry och Järry iklädda gigantiska peruker och 70-talsoutfits löser hårrelaterade brott, gjorde han barnprogrammet Familjen Käck. Han har också synts i reklamfilmer – senast en schamporeklam med hockeystjärnan Henrik Lundqvist.

Fredrik Lexfors, som på senare tid kanske är mest känd som ”Kantorn”, är kvällens värd och kommer förstås också att medverka i underhållningen.
– ”Kantorn” har släppt en singel så den kommer han naturligtvis att sjunga, säger Malin Fredriksson.

Sara Tufvesson är också Vinslövsbo i förskingringen. Hon är violinist, utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, riksspelman och har under namnet Sago-Sara turnerat med föreställningen Sagan om de tre svanarna.
– Hon var med och spelade på vår Vinterkonsert på Hovdala för två år sedan. Förutom att spela ska även hon berätta sin historia, säger Malin Fredriksson.

Den tredje gästen, Tilda Strid, är visserligen inte född i Vinslöv men hennes pappa Jörgen är härifrån.
– Det känns gott att lyfta fram de unga, hon har precis gått ut gymnasiet, och hon ska sjunga moderna låtar, säger Malin Fredriksson.
För musiken denna kväll svarar Mikael Jönsson på trummor, Martin Davidsson på bas, André Rensfelt på gitarr och Malin Fredriksson på piano.

Tidigare år har den musikaliska aftonen blivit en succé och Malin Fredriksson hoppas förstås på en repris.
– Första året ramlade det in så mycket folk att jag höll på att trilla av pinn. Året därpå kom det ännu fler. Vi har haft en fantastisk tur med vädret och folk har verkligen tyckt om det här, säger Malin Fredriksson, som uppskattar att det varit uppemot 500 personer i hembygdsgårdens trädgård under de tidigare konserterna.
Biljetter kan förköpas på Lansi i Vinslöv eller i entrén.