Matematikbok med lokal prägel

Hässleholm Nu ska näringslivet tillsammans med kommunen och olika organisationer göra matten i skolan mer lokalt präglad.

Hur räknar man ut vad det kostar att klippa gräset på en fotbollsplan? Eller hur mycket mediciner ska köpas in till kommunens äldrevård?
Det är några exempel på hur matematiken kan kopplas till verklighetsförankrade uppgifter.
– Detta kan öka elevernas motivation och insikt i hur matematik används i företag, offentlig förvaltning och olika organisationer, förklarar Stefan Larsson (M) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Nämnden har sagt ja till föra in smartmatte för elever i grundskolans årskurser 8 och 9.
– Vi vill lägga mer fokus på matte och det här är ett sätt. Smartmatte finns i sju andra kommuner i Skåne och resultatet är bra. Därför vill vi prova det i Hässleholm också, fortsätter Stefan Larsson.

Matteexemplen ska finnas i en matematikbok. Näringslivets bidrag blir exempel på olika matteuppgifter. Skolan är fortfarande kommunens och skattebetalarnas ansvar och någon reklam för företag, eller organisationer förekommer inte i matematikboken.
– Kommunen får möjlighet att presentera sina verksamheter i matematikboken, säger Stefan Larsson och får med medhåll av Joachim Fors (S), andre vice ordförande i nämnden.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×