Poliser och avspärrningar vid den plats i Lindängsplan i Malmö där en man skjutits under torsdagskvällen. Foto: Johan Nilsson / TT
Polisens kriminaltekniker på plats på Drottninggatan i Malmö natten till tisdagen efter att sex personer skjutits på öppen gata i anslutning till ett internetcafé. Två personer har avlidit av sina skador. Ett stort antal personer blev vittnen till händelsen som inträffade vid 20-tiden. Foto: TT Foto: Foto: Johan Nilsson / TT /

”Det som händer i Malmö just nu hänger ihop”

De tre skjutningar den senaste veckan kan alla länkas samman. Polis är kvar på Lindängen efter torsdagens skottlossning där en 24-årig man miste livet för att få in vittnesuppgifter och samtala med de boende.

Skånska dagbladet har tidigare rapporterat kring tre skottlossningar som skakat Malmö under den senaste veckan.

Idag, söndag, håller polisen ett uppsamlingsmöte då det förmodligen framkommer om de tre anhållna för mordet på den 24-åriga mannen på Lindängen begärs häktade eller ej.

Det var under torsdagskvällen, dagen innan midsommar, som en skottlossning utbröt på Lindängen. Den 24-åriga mannen fördes med privat bil till akuten där hans liv inte gick att rädda.

Polisen är fortfarande kvar på plats för att prata med boende och ta vittnesuppgifter från den som vill.

– Det är viktigt att de boende får med ett ord i laget, sägerEwa–Gun Westford presstalesperson vid polisen.

Tre dagar innan dödskjutningen på Lindängen skedde en skottlossning vid ett café på Drottninggatan . En skottlossning som kostade tre män, varav två bröder, i åldrarna 19, 25 och 30 år livet. Ytterligare tre personer skadades vid händelsen. De sex männen var alla bekanta med varandra och kända av polisen sen tidigare.

En tredje skjutning ägde rum under midsommarnatten då en 18-årig man besköts i Malmö. Hans klarade sig utan skador tack vare den skyddsväst han bar vid tillfället. 18-åringen ville inte medverka i någon utredning.

– Det som händer just nu i Malmö hänger ihop men vi vet inte hur, säger Ewa-Gun Westford presstalesperson vid polisen.

Vidare menar Ewa-Gun Westford att orsaken till att det mesta hänger ihop är för att Malmö är en sådan liten stad. Där förorterna inte står långt ifrån staden, så som i till exempel Stockholm. Utan grupperingar kring gäng flätas samman över områdena.

Läs mer: