Foto: TT

Flera tidningar fälls efter metoo-rapportering

Pressens opinionsnämnd har kommit fram till att tio publiceringar brutit mot god publicistisk sed.

Pressens opinionsnämnd (PON) har prövat elva metoo-relaterade publiceringar, skriver SVT Nyheter. Tio av dessa publiceringar fälls av PON.

Totalt gäller publiceringarna fyra personer.

I ett av fallen anser nämnden att tidningen grovt brutit mot god publicistisk sed. Bland de tidningar som fälls finns Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Hänt i veckan och tidningen Arbetaren. De flesta fallen rör tidningen Expressen medan tidningen Arbetaren får hårdast kritik.

I en debattartikel i Dagens nyheter skriver allmänhetens pressombudsman (PO), Ola Sigvardsson, att publiceringarna inte handlar om att de rapporterat utan hur och att publicitetsskadan är oförsvarlig.