GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera tidningar fälls efter metoo-rapportering

Nyheter Pressens opinionsnämnd har kommit fram till att tio publiceringar brutit mot god publicistisk sed.
Publicerad 25 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Pressens opinionsnämnd (PON) har prövat elva metoo-relaterade publiceringar, skriver SVT Nyheter. Tio av dessa publiceringar fälls av PON.

Totalt gäller publiceringarna fyra personer.

I ett av fallen anser nämnden att tidningen grovt brutit mot god publicistisk sed. Bland de tidningar som fälls finns Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Hänt i veckan och tidningen Arbetaren. De flesta fallen rör tidningen Expressen medan tidningen Arbetaren får hårdast kritik.

I en debattartikel i Dagens nyheter skriver allmänhetens pressombudsman (PO), Ola Sigvardsson, att publiceringarna inte handlar om att de rapporterat utan hur och att publicitetsskadan är oförsvarlig.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.