GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Samarbete för höghastighetståg

Hässleholm Hässleholms kommun är en av flera parter som har gått samman i en samverkansöverenskommelse för höghastighetsjärnväg Hässleholm–Lund.
Hässleholm • Publicerad 25 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Överenskommelsen består av ett antal gemensamma punkter som ska underlätta samarbetet när projektet startar. Det skriver kommunen på sin hemsida.

Regeringen beslutade i maj om den nationella infrastrukturplanen för åren 2018-2029 där sträckan Hässleholm–Lund är en del. För att möjliggöra en snabb och effektiv utbyggnad av sträckan Hässleholm–Lund har Hässleholms kommun enats tillsammans med Trafikverket, Länsstyrelsen i Skåne, Region Skåne, Höörs kommun, Eslövs kommun och Lunds kommun.

Syftet med överenskommelsen är också att optimera nyttorna och begränsa de negativa effekterna kring projektet, skriver man på hemsidan.

– Med Sverigeförhandlingen, Skånebilden och Byggstart Skåne lades grunden för en bred överenskommelse kring den skånska infrastrukturens utveckling. Med denna samverkansöverenskommelse tar vi nästa steg med siktet inställt på en nödvändig och positiv utveckling för såväl Hässleholms kommun som för södra Sverige, säger Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Hässleholms kommun.

– Den satsning vi har framför oss kommer att kräva ett omfattande samarbete över kommungränserna tillsammans med berörda myndigheter och verksamheter. Jag ser därför mycket positivt på samverkansöverenskommelsen, säger Richard Heingard, projektledare i Hässleholms kommun på kommuens hemsida.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.