GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Släpper bild på misstänkte våldtäktsmannen

Malmö Polisen har släppt en film och en bild på den person som man misstänker har våldtagit två kvinnor i Malmö den 22 maj och 2 juni.
Malmö • Publicerad 26 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021

Båda våldtäkterna beskrivs av polisen som överfallsvåldtäkter och inträffade på Amiralsgatan och Skeppsbyggaregatan vid 02.00-tiden på natten.

De utsatta kvinnorna ska ha blivit förföljda av en man på cykel. Polisens tekniska bevisning har säkerställt att det rör sig om samma man i båda fallen.

Mannen, som ska ha haft samma kläder på sig vid båda våldtäkterna, har fångats på film av en övervakningskamera, en film som polisen nu lagt ut på sin hemsida.

Polisen vädjar till allmänheten om hjälp att identifiera mannen.

Den som själv har känt sig förföljd av en man på cykel kan också höra av sig. Detta till polisens tipstelefon på 010-5619138.

Det låter som att ni är helt säkra på att mannen på bilden verkligen är gärningsmannen?

Vad hoppas ni på med att gå ut med bilden?

Ni har kunnat visa, tekniskt, att det är samma gärningsman i båda fallen?

Vad tror du om möjligheterna att få fast honom?

Ska man vara rädd att han begår fler våldtäkter?

Foto: Polisen
Foto: Polisen
Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.