Kastade hamburgare på kvinna – döms för ofredande

HÄSSLEHOLM

En 27-årig man blev arg på en kvinna som arbetade på en hamburgerrestaurang och kastade en hamburgare så den träffade hennes huvud. Mannen har erkänt att han kastat hamburgaren, vilket också syns på övervakningskameror, men hävdar att det inte var meningen att han skulle träffa henne.

På bilderna syns det dock att han kastade från mycket nära håll och tingsrätten menar att han hade för avsikt att träffa kvinnan. För detta döms mannen för ofredande.

Samme man döms även för förgripelse mot tjänsteman sedan han bland annat skrikit ”jävla äckel”, ”hora” och ”idiot” till en handläggare på Arbetsförmedlingen. Mannen har erkänt att han var på Arbetsförmedlingen den aktuella dagen och träffat handläggaren och att han kan ha skrikit orden till henne, men han hävdar att han saknade uppsåt.

27-åringen fälls också för ett fall av narkotikabrott och ett fall av ringa narkotikabrott.
Tingsrätten anser att 27-åringen har ett övervakningsbehov och dömer därför honom till skyddstillsyn med 50 timmars samhällstjänst.

Dagens fråga

Har du kvar dina gamla skolkataloger?

Loading ... Loading ...