Lantmännen hänger på trenden och lanserar foder för hobbyhöns

På landet Allt fler privatpersoner intresserar sig för egen odling och för att ta fram egna livsmedel. Inte minns gäller det höns och ägg.

Det gör att Lantmännen nu lanserar ett hönsfoder för konsumentmarknaden som tidigare bara sålts i större kvantiteter.

För två år sedan tog företaget fram ett nytt fodersortiment som testats på olika försöksgårdar. Nu anser Lantmännen att det är dags att ta nästa steg och erbjuda produkten till allmänheten.

– Att veta att fodret tillverkas i Sverige av säkra råvaror som tillgodoser hönans alla behov i olika faser av livet är väldigt viktigt för denna kundgrupp­­. Man vill helt enkelt att både trädgårdshönsen och frukostäggen får de bästa förutsättningarna, och Lantmännen är en garant för den kvaliteten, säger Helena Häggblad, produktchef för säckat foder på Lantmännen i ett pressmeddelande.

Bland återförsäljarna har man på samma sätt märkt ett stort uppsving i försäljningen av hönsfoder under de senaste åren och de välkomnar möjligheten att erbjuda ett svenskproducerat alternativ i småförpackningar.