GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Instängda fåglar oroar resenärerna på stationen

Hässleholm • Publicerad 28 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Resenärer från Hässleholms Centralstation har länge fått dela perrongerna med mängder av duvor och kajor som gärna suttit i takbjälkarna. Skånetrafiken har nu låtit klä in ett av takens undersida med ett finmaskigt nät.

– Detta är väldigt grovt, verkligen bland de värsta jag har sett, berättar Per, som lade märke till fåglarna under tisdagseftermiddagen när han väntade på bussen mot Bjärnum.

Skånetrafiken beslutade att sätta upp nätet som en ny lösning för att förhindra fåglarna att bygga sina bon under taken. De tidigare långa taggarna har inte fungerat som avskräckande medel.

Fåglar som flyger inanför nätet känner Skånetrafiken redan till och de har skickat folk för att få det åtgärdat.

2 bilder
Nätet ska försöka hålla fåglarna borta från stationen.
En fågel sitter på nätet som nyligen sattes upp under taket på stationen. Foto: Sharon Wong
Nätet ska försöka hålla fåglarna borta från stationen.
En fågel sitter på nätet som nyligen sattes upp under taket på stationen. Foto: Sharon Wong
Sharon WongSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.