GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Strömlös natt för hundratals hushåll

Östra Göinge Hundratals hushåll i Östra Göinge och Kristianstad var utan ström under större delen av trosdagsnatten.
Östra Göinge • Publicerad 28 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Vid klockan 03.50 under tordagsnattn drabbades 12450 hushåll av strömavbrott, enligt E.ON. Områden som drabbades var Araslöv, Bjärlöv, Fjälkestad, Knislinge, Kviinge, Torsebro.

- Vi har haft ett stort, stort fel i en station i Torsebro där vi löste ut 12500 kunder, säger Anders Klemensson på elbolagets pressjour till P4 Kristianstad.

Det tekniska felet var åtgärdat efter cirka tio minuter för majoriteten av hushållen och vid halv sex på torsdagmorgonen var strömavbrottet helt återställt för samtliga hushåll.

- Sedan kopplade vi om via vår driftcentral i Malmö och nu återstår 450 hushåll, säger Anders Klemensson på elbolagets pressjour till P4 Kristianstad.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.