GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misshandlade sin fru – 30-årig man döms till fängelse

Hässleholm En 30-årig man från en angränsande kommun döms till fyra månaders fängelse för att upprepat ha misshandlat sin fru.
Hässleholm • Publicerad 29 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Under tre månaders tid gjorde sig 30-åringen sig skyldig till misshandel och ett antal överträdelser av kontaktförbud. Utsatta för misshandeln var i första hand hans fru, en kvinna boende i Hässleholm.

Vid ett tillfälle även en annan man.

I domen beskrivs deras förhållande som ”stormigt” och skildrar en turbulent tid, då det fastslås att både 30-åringen och kvinnan haft täta kontakter med psykiatrin.

Åtalet innehöll totalt nio åtalspunkter riktade mot 30-åringen, varav tingsrätten förkunnat en fällande dom i åtta av dem.

Vid två tillfällen anser tingsrätten det styrkt att 30-åringen gett sig på kvinnan genom hot och knytnävsslag. Förhör, vittnesuppgifter och kvinnans skador utgör bevisning i målet.

Vid ytterligare ett tillfälle, då 30-åringen och kvinnan haft en paus i sitt förhållande, befann sig en annan man i kvinnans lägenhet.

30-åringen ska då ha brutit sig in och attackerat mannen med ett tiotal knytnävsslag.

Under den aktuella perioden har kvinnan uppgett att hon lämnat in en ansökan om att skilja sig från 30-åringen.

Till följd av 30-åringens våld tilldelades han kontaktförbud. Detta överträddes vid fyra tillfällen, vilket han nu döms för.

Därtill döms även för olaga hot efter att i samband med en av överträdelserna av kontaktförbudet hotat att döda kvinnan.

Det samlade straffvärdet fastställer tingsrätten till fyra månaders fängelse.

Valet av fängelse som påföljd motiveras med att 30-åringen förekommer under 18 avsnitt i belastningsregistret.

Likaså bidrog hans oordnade sociala situation och narkotikamissbruk, i kombination med en tidigare mindre framgångsrik villkorlig dom, till rättens beslut.

30-åringen ska betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Adrian Ericson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.