Nisse Hellberg och hans Wilmer X gick på som Torsjö Lives allra sista akt.Foto: Eva Sandström.
Wilmer X på scen - eufori i publiken. Foto: Stefan Sandström.
Wilmer X. Torsjö Live lördag. Foto: Stefan Sandström.
Joanna Åström, född i Tyringe, gjorde sin första spelning i Sverige.Foto: Stefan Sandström.
Uno Svenningsson.Foto: Eva Sandström.
Petter var en av lördagens åtta artister.Foto: Stefan Sandström.
Petter. Torsjö Live lördag. Foto: Stefan Sandström.
Vice festivalgeneral Jonas Johansson.
Victoria Sluth, Atena Toxy och Sofie Fredriksson, några av Torsjö Lives 50-tal jobbare.FoTO: Stefan Sandström
Patrik Lindgren och Angelica Ekenstierna fanns på plats om något skulle hända. Foto: Stefan Sandström
Tyringebor. Torsjö Live lördag. Foto: Stefan Sandström.
Ystadborna Lars och Cecilia Åhsberg (närmast) laddar upp med en öl tillsammans med Gerd och Lars-Göran Svensson. Foto: Stefan Sandström
Publik. Torsjö Live lördag. Foto: Stefan Sandström.
Dire Straits. Torsjö Live lördag. Foto: Stefan Sandström.
Dire Straits. Torsjö Live lördag. Foto: Eva Sandström.

Succé för Torsjö Live – slog publikrekord

TORSJÖ Wilmer X fick avsluta ett Torsjö Live som välsignades med både solsken och nytt publikrekord.
– Jag njuter mest nu, säger Jonas Johansson, vice festivalgeneral.

Det låg förväntan i luften när dag två av Torsjö Live skulle rulla igång under lördagen. Rullade gjorde också bussar som körde i skytteltrafik från Hässleholm C upp till festivalområdet med besökare. Redan under fredagen hade rekord slagits med nästan 4 000 besökare, nästan lika många som under festivalens båda dagar i fjor.

Många av besökarna som Norra Skåne pratade med under lördagseftermiddagen såg mest fram emot Wilmer X spelning strax innan midnatt, något av Torsjö Lives avslutning och crescendo. Vid ett bord strax ovanför den publikfyllda slätten träffar tidningen Cecilia och Lars Åhsberg från Ystad.
– Det är verkligen ett perfekt koncept detta, och vädret är alltid perfekt har jag hört, säger Cecilia och skrattar.
Lars Åhsberg ser mest fram emot Wilmer X, men passade också på att hylla artisten Sarah Klang som spelade under fredagen.
– Det var en knockout, helt magiskt, säger han.

Under lördagen spelade flera andra namnkunniga artister. Däribland välkända Dire Straits, Uno Svenningsson och meriterade rapartisten Petter.
Men givetvis fanns också lokalare inslag som bandet Ghosts Within från Kristianstad, men kanske framförallt dj:n Joanna Åström med rötterna i Tyringe.

Hur var det att spela på eller hemmaplan?
– Det var jättekul. Jag spelar mest i Storbritannien så det här var första gången i Sverige. Det var bara jätteroligt att få vara hemma och spela för människor jag känner igen. Det gör jag gärna om igen om jag får tillfälle.
Till vardags bor Joanna i London och arbetar med att spela och producera musik inom genren house, alltså elektronisk dans- och klubbmusik.

Från Londons klubbscen till skånsk landsbygd och en festival för en publik ”mitt i livet”, hur gick det?
– Det var en liten utmaning. Jag fick tänka till om vad jag skulle spela som skulle passa festivalen. Jag försökte spela lite musik som folk känner igen, men låtar jag själv tycker mycket om.

För evenemanget innebar årets upplaga stor succé.
– Det blir så mycket bättre stämning än när man sitter och kurar i tälten, konstaterar vice eventgeneralen Jonas Johansson när vi träffar honom i vimlet.
Det fina vädret och en stark laguppställning artister ligger bakom succén, nämner han som nycklar till årets framgångar.
När lördag blivit söndag och ridån gått ned når tidningen festivalgeneralen Mats Gunnarsson på telefon. Han meddelar stolt att publikrekord slagits. Totalt besökte 8 500 personer Torsjö Live.
– Det har vänt och de positiva vibbarna sprider sig. Vi hoppas på 8 000–10 000 nästa år. Vi fick en väldigt bra musikalisk mix, vi är en musikfestival och när musiken blev så bra som det blev är det så klart fantastiskt.
Dessutom är han övertygad om att Torsjö Live i år kommer att gå minst plus minus noll, kanske till och med en liten ekonomisk vinst.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Brukar du rösta på dagens fråga?

Loading ... Loading ...