GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen utökar inre gränskontrollerna

Skåne Den återinförda gränskontrollen utökas från och med 2 juli till flera hamnar och flygplatser, däribland Malmö Airport och Ystads hamn.
Malmö • Publicerad 2 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Sedan november 2015 har Sverige haft tillfälligt återinförda gränskontroller vid inre gräns.

Från och med i dag utökas gränskontrollerna till bland annat Ystads hamn och Malmö airport efter att regeringen beslutat att fortsätta kontrollerna då de bedömer att det finns ett hot mot den allmänna ordningen och inre säkerheten, skriver polisen på sin hemsida.

Leif Fransson berättar också att det nu kommer att göras fler punktinsatser, både vid det nya och de tidigare gränskontrollerna.

Kontrollerna för bil- och tågtrafik vid Öresundsbron och färjetrafik i Malmö och Trelleborg kommer att fortsätta som tidigare.

Mathilda Arborelius/Marcus Bornlid Lesseur/Kristina Davidson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.