Vinsövssonen Markus Nilsson är på plat arenan St Petersburg Stadium för att se åttondelsfinalen Sverige-Schweiz. Foto: Markus Nilsson

Svenska fans på plats för att lyfta laget mot kvartsfinal

– Det är mycket svenskar här, säger Markus Nilsson som är på plats i S:t Petersburg inför åttondelsfinalen mellan Sverige-Schweiz.

Vinslövssonen Markus Nilsson är i S:t Petersburg för att se sin första VM-match på plats. Runt tvåtiden på tisdagseftermiddag har han fullt upp att försöka lokalisera sig i staden:

– Vi kom hit för 40 minuter sen med taxi från Helsingors och just nu är vi vilse mitt i St Petersbrug. Vi ska någonstans till någonstans.

Tillsammans med sex stycken andra har Markus Nilsson som är uppvuxen i Vinslöv och nu hemmahörande i Stockholm och vice vd för fotbollsklubben Hammarby IF.

– Det är mycket svenskar här, lite varstans man tittar ser man en svensk, säger Markus Nilsson.

Även om det är första VM-matchen som Markus Nilsson ser på plats så är det inte hans första mästerskapsmatch. Under EM 2012 i Ukraina såg han nämligen Sveriges gruppspelsmatcher live. Därför har han koll, om än lite vilsen rent geografiskt i staden, på vad som gäller innan nedsläpp:

– Vi ska någon marsch till arenan. Sen tänker jag att Sverige vinner det här, så att det blir fler matcher att se live.

En dryg timme senare hade gruppen hittat rätt och är redo inne på arenan inför avspark klockan 16.00.

Dagens fråga

Brukar du läsa böcker eller lyssna på ljudböcker?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×