GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dömd för våld mot sin mor

Hässleholm En man i 60-års åldern döms till skyddstillsyn efter två fall av misshandel. Mannen ska också genomgå en alkoholavvänjande behandling.
Hässleholm • Publicerad 4 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Tingsrätten i Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Tingsrätten i Hässleholm. Foto: Stefan Sandström

Mannen döms för att ha misshandlat sin 90-åriga mor vid två tillfällen i dennes bostad.

Han ska då ha slagit sin mor i huvud och i ryggen. Även om modern ville tona ner händelserna under rättegången, fanns uppgifter från polis och vittnen som fick det inträffade berättat för sig direkt efter händelsen. Uppgifterna stöds också av fotografier och journalanteckningar.

Enligt tingsrätten är gärningarna av sådan karaktär att det finns ett straffvärde för att påföljden ska bli fängelse, trots att mannen inte tidigare är dömd för brott. Mannen har suttit frihetsberövad i en dryg månad.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.