GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Öppnar för att grönytor kan bli djurfoder

Hässleholm • Publicerad 4 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

– Är det någon som vill får de bara höra av sig så får vi titta på något lämpligt ställe. Men vi har inte fått någon sådan förfrågan, det brukar inte finnas något intresse, säger Gunnar Svärd,  parkförvaltare vid Hässleholms kommun.

Ölburkar och annat skräp som förekommer på flera av stadsmiljöns gräsytor kan skada djuren, vilket inte gjort frågan aktuell tidigare. Men desperata tider kräver desperata åtgärder - med både torra betesmarker och brist på foder.

Flera djurägare vänder sig just nu desperat till sociala medier för att hjälp med att få tillgång till foder. Till exempel har Andreas Franzén gjort ett inlägg på facebooksidan "Sälj och köp Örkelljunga" där han erbjuder andra att släppa sina djur fria på betesmarker som inte utnyttjas:

En annan facebookgrupp där man förtvivlat söker efter foder med ljus och lykta är gruppen Hö/hösilage/ensilage SÄLJES/KÖPES SKÅNE .

Hässleholms kommun har ingen åkermark som idag inte är arrenderad, däremot finns viss ängsmark i kommunens orter där gräset i vanliga fall slås i augusti, något som skulle kunna hjälpa djurägare och bönder under torkan.

Adrian Ericson Eva Solér
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.