Foto: TT

Öppnar för att grönytor kan bli djurfoder

Hässleholm I Västerås erbjuds bönder och djurägare i behov av foder till djuren att hämta det på kommunens grönytor, rapporterar P4 Västmanland.
Även Hässleholms kommun öppnar nu för en sådan lösning.

– Är det någon som vill får de bara höra av sig så får vi titta på något lämpligt ställe. Men vi har inte fått någon sådan förfrågan, det brukar inte finnas något intresse, säger Gunnar Svärd,  parkförvaltare vid Hässleholms kommun.

Ölburkar och annat skräp som förekommer på flera av stadsmiljöns gräsytor kan skada djuren, vilket inte gjort frågan aktuell tidigare. Men desperata tider kräver desperata åtgärder – med både torra betesmarker och brist på foder.

Flera djurägare vänder sig just nu desperat till sociala medier för att hjälp med att få tillgång till foder. Till exempel har Andreas Franzén gjort ett inlägg på facebooksidan ”Sälj och köp Örkelljunga” där han erbjuder andra att släppa sina djur fria på betesmarker som inte utnyttjas:

En annan facebookgrupp där man förtvivlat söker efter foder med ljus och lykta är gruppen Hö/hösilage/ensilage SÄLJES/KÖPES SKÅNE .

Hässleholms kommun har ingen åkermark som idag inte är arrenderad, däremot finns viss ängsmark i kommunens orter där gräset i vanliga fall slås i augusti, något som skulle kunna hjälpa djurägare och bönder under torkan.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • JA (61%, 244 Röster)
  • NEJ (39%, 157 Röster)

Antal röster: 401

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×