GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rocknätterna är nu i gång

Hässleholm • Publicerad 6 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Han och frun Kicki står först i kön och väntar med sina campingstolar på att bli insläppta.

Ur scenens högtalare strömmar gamla rockgodingar men snart ska scenen intas av riktiga spelemän som spelar covers på alla de kända rockbanden. Två kvällar i rad.

Tidigt på plats är också Roger Tullgren, klädd som en rockikon. Han berättar att hans band är Led Zeppelin, AC/DC och naturligtvis Kiss.

Kvällen inleds för hans del dock med lite krubb tillsammans med dottern Lilith, som inte vill säga vilka band hon vill lyssna på.

Med tanke på de många matvagnarna som rullats in är det nog ingen risk att publiken ska svälta under den första långa rocknatten. Vattenhål finns det också gott om.

– Här finns över 100 medarbetare, allt i från barpersonal till trivselvärdar, berättar arrangören Viktor Johansson och säger att festivalen ska hållas snygg och städad.

Han berättar också att vissa i personalen ska se till att inga minderåriga serveras alkohol. För dem som får lite mycket under västen finns väktare som snällt hjälper till.

Men så här tidigt på kvällen är det lugnt. Publiktillströmningen väntas lite senare. Folk ska ju hinna komma hem från sina jobb och styla om till en riktig rockkväll.

7 bilder
Kanske behövs hörselskydd också för alla över nämnda ålder?
Kicki och Peter Norén från Tollarp först i kön till fredagens rockinsläpp.
Foto: Hans Bryngelson
Roger Tullgren har transformerat sig till ett Kiss-fan och inväntar stilla kvällens första konsert.
Foto: Hans Bryngelson
I Markos vinyltält botaniserar Isak och Niklas Hallenberg från Kalmar. Led Zeppelins musik står överst på deras lista.
8Foto: Hans Bryngelson
Baren står redo med syskonen Wilma och Fanny Berglund samt syskonen Rebecka och Filip Wetterlöf.
8Foto: Hans Bryngelson
Får någon skoskav eller annan rockskada finns Jan Nilsson, Marie Bengtsson och Anders Magnusson från Röda korset till hjälp.Foto: Hans Bryngelson
Rock the Night pågår under fredag och lördag kväll på Hässleholmsgården där coverban med musik från 70- och 80-talet står på programmet.
Kanske behövs hörselskydd också för alla över nämnda ålder?
Kicki och Peter Norén från Tollarp först i kön till fredagens rockinsläpp.
Foto: Hans Bryngelson
Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.