GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två anlagda bränder vid väg 23

Östra Göinge Under torsdagskvällen larmades SOS om två markbrand vid väg 23 i höjd med Östanå. Polisen konstaterar att bränderna är anlagda.
Östra Göinge • Publicerad 6 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt polisen ska ögonvittne sett hur någon kastat ut föremål ur en bil strax innan bränderna startade.

Räddningstjänstenheter från Osby och Broby ryckte ut efter larm om två mindre markbränder vid väg 23 i höjd med Östanå strax efter klockan 18 under torsdagskvällen, totalt 13 personer bistod i arbetet.

– Då det råder eldningsförbud och det är torrt i skog och mark just nu så håller vi inte igen på resurser, säger Anders Olofsson inre befäl vid räddningstjänsten Kristianstad.

När räddningstjänst kom till platsen hade förbipasserande redan lyckats släcka en brand av bränderna. Något som gjorde att räddningstjänsten kunde fokusera på att snabbt släcka den andra och största branden, runt 30 kvadratmeter.

Enligt polisen spärrades vägen av under släckningsarbetet.

Vid platsen för bränderna kunde polisen lägga beslag på två stycken utbrända fyrverkerier.

– Bränderna är konstaterat anlagda utifrån den bevisningen man funnit på plats, säger Kim Hild presstalesperson vid polisen.

Ingen gärningsperson är ännu gripen för bränderna.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.