Annons

SM-brons för regerande mästaren

Sport Tredje raka SM-medaljen för Sösdala MK-föraren i sprint.
Sport • Publicerad 7 juli 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Pontus Jönssons sprint-SM blev inte alls som han hade hoppats på. Nu blickar han framåt. Foto: Tove Gustafsson/Husqvarna
Pontus Jönssons sprint-SM blev inte alls som han hade hoppats på. Nu blickar han framåt. Foto: Tove Gustafsson/Husqvarna

Pontus Jönsson var varken jublande glad eller särskilt bevsiken över SM-bronsmedaljen som bärgades på Välabanan i Helsingborg.

– Inget av det egentligen. Det kunde gått sämre men det kunde också gått bättre. Det känns helt okej, säger 22-åringen som har visat sig vara en fena på det här med sprint.

Annons

– Jag är väl ganska bra på att starta, är explosiv i början och får upp tempo. Det är egenskaper som passar bra i sprint.

På Välabanan inledde han med att vinna sitt kvalheat. I semifinalen korsade han mållinjen som tvåa bakom Tomelillas VM-förare Filip Bengtsson.

De 16 bästa förarna gjorde upp om medaljerna i finalen.

– I finalen gjorde jag en lite sämre start och fick köra upp mig. Men det var för långt fram till täten för att jag skulle kunna utmana, säger Jönsson som körde i mål som klar trea.

Filip Bengtsson vann guldet 1,4 sekunder före Tranans Oskar Olsson. Pontus Jönsson var drygt tio sekunder efter Olsson i mål.

Hur tungt väger en SM-medalj i sprint?

– De andra SM-medaljerna väger ändå lite tyngre eftersom det är fler race och mer jobb bakom

Storebror Jesper Jönsson fick kasta in handduken redan före tävlingen.

– Han drog på sig feber lagom till helgen så det var lite dålig tajming, säger Pontus Jönsson.

Om tre veckor väntar den fjärde SM-deltävlingen i Årsunda.

– Jag tränar på som vanligt. Det är en tuff sandbana i Årsunda och det gäller att träna på och hålla igång så att man är fit när det är dags.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons