Bilar och duvor upprör

Hässleholm

En rad synpunkter har inkommit till kommunen rörande miljön på Stortorget.
En synpunkt är att bilar parkerat alldeles framför boden där Ottoglassen säljs.
Kommunen svarar att det enligt ordningsreglerna är tillåtet att ställa sina fordon intill försäljningsplatsen.
Elin Andersson trafikingenjör förklarade i ett mejl att det finns planer på att ta upp frågan om fordonen på torget. Hon förklarar också att det är en politisk fråga att ändra i reglerna och att detta därför kan ta tid. Fram till dess ska Securitas få i uppdrag att ansvara för att handlarna ställer upp fordonen på ett trevligare sätt.
Det har även inkommit klagomål på antalet duvor på Stortorget och att mat som kastas utanför matvagnar och matställen drar till sig fåglar. Skribenten menar också att det är en hel del nedskräpning runt matvagnarna.
I det svar som skickats uppges att det i avtalen tydligt framgår att den som har en matvagn på torget även ansvarar för städningen runt denna. Missköts detta kan det innebära att de får stå för städkostnaden.
De som har matvagnar på torget har därför nu fått en påminnelse där de uppmanas att hålla rent.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • JA (61%, 244 Röster)
  • NEJ (39%, 157 Röster)

Antal röster: 401

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×