Annons

Bilar och duvor upprör

Hässleholm En rad synpunkter har inkommit till kommunen rörande miljön på Stortorget.
Hässleholm • Publicerad 9 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En rad synpunkter har inkommit till kommunen rörande miljön på Stortorget.

En synpunkt är att bilar parkerat alldeles framför boden där Ottoglassen säljs.

Annons

Kommunen svarar att det enligt ordningsreglerna är tillåtet att ställa sina fordon intill försäljningsplatsen.

Elin Andersson trafikingenjör förklarade i ett mejl att det finns planer på att ta upp frågan om fordonen på torget. Hon förklarar också att det är en politisk fråga att ändra i reglerna och att detta därför kan ta tid. Fram till dess ska Securitas få i uppdrag att ansvara för att handlarna ställer upp fordonen på ett trevligare sätt.

Det har även inkommit klagomål på antalet duvor på Stortorget och att mat som kastas utanför matvagnar och matställen drar till sig fåglar. Skribenten menar också att det är en hel del nedskräpning runt matvagnarna.

I det svar som skickats uppges att det i avtalen tydligt framgår att den som har en matvagn på torget även ansvarar för städningen runt denna. Missköts detta kan det innebära att de får stå för städkostnaden.

De som har matvagnar på torget har därför nu fått en påminnelse där de uppmanas att hålla rent.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons