Boris Johnson. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/AP/TT

Boris Johnson avgår

Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson avgår. Han är den tredje minsistern som avgår inom loppet av 24 timmar på grund av premiärminister Theresa Mays Brexit-politik.

I fredags antogs en kompromiss i Theresa Mays kabinett som är djupt splittrat i frågan om hur Storbritanniens uttåg ur EU ska gå till.

Flera brittiska medier uppger på måndagseftermiddagen att Boris Johnson avgår efter att han inte kunnat ställa sig bakom kompromissen som innebär en mjukare Brexit än vad han ville ha. Enligt The Guardian ska Boris Johnsson har refererat till försök att sälja in Mays Brexit-plan som ”att polera en bajskorv”.

Boris Johnsons avgång följer direkt på Brexit-ministern David Davis och hans närmaste man Steve Baker som avgick tidigare under dagen.

– Denna eftermiddag har premiärministern accepterat Boris Johnsons avskedsansökan som utrikesminister. Hans ersättare kommer snart att tillkännages. Premiärministern tackar Boris Johnson för hans arbete, säger en talesman för Theresa May, enligt The Guardian.