GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boris Johnson avgår

Nyheter Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson avgår. Han är den tredje minsistern som avgår inom loppet av 24 timmar på grund av premiärminister Theresa Mays Brexit-politik.
Publicerad 9 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Boris Johnson.
Boris Johnson.

I fredags antogs en kompromiss i Theresa Mays kabinett som är djupt splittrat i frågan om hur Storbritanniens uttåg ur EU ska gå till.

Flera brittiska medier uppger på måndagseftermiddagen att Boris Johnson avgår efter att han inte kunnat ställa sig bakom kompromissen som innebär en mjukare Brexit än vad han ville ha. Enligt The Guardian ska Boris Johnsson har refererat till försök att sälja in Mays Brexit-plan som "att polera en bajskorv".

Boris Johnsons avgång följer direkt på Brexit-ministern David Davis och hans närmaste man Steve Baker som avgick tidigare under dagen.

– Denna eftermiddag har premiärministern accepterat Boris Johnsons avskedsansökan som utrikesminister. Hans ersättare kommer snart att tillkännages. Premiärministern tackar Boris Johnson för hans arbete, säger en talesman för Theresa May, enligt The Guardian.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.