GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kreativa skapelser fick känna på vind

hässleholm Papper, pinnar, tejp och kanske lite målarfärg, är vad som behövs för att göra en egen drake. Och så klart vind. På Hovdala kunde barn och föräldrar tillsammans skapa drakar, och några var här för första gången.
Hässleholm • Publicerad 9 juli 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Cecilie Hedenborg Bonde besökte Hovdala för första gången på lördagen tillsammans med sina fyra barn.

Att det fanns en buss hon kunde ta sig ut till fältet avgjorde hur familjen skulle spendera lördagseftermiddagen. Att bygga drake var en av sommarlovsaktiviteterna som de valde mellan.

– Det var väldigt bra att bussen gick, annars hade det varit svårt att ta sig ut hit, berättar Cecilie Hedenborg Bonde.

Det är första gången som hennes barn gör drakar.

– Det kan bli lite pilligt för de minsta.

Kasimir, fyra och Vilhelm, två år, började på drakar, men sedan blev det roligare att leka med varandra och springa runt på gräsytan. Dottern Linnea, åtta år, gjorde en rosa drake som hon hoppades kunna flyga med. Vind är vad hon hoppas på mest.

Ibland blåste det så att pappersbitar flög iväg från bordet, så nog fanns det förutsättningar för bra drakflygning.

Tuva Körkkö, fjorton år, hade kommit hit med Linnea och Isabelle. Isabelle, sex år, har tidigare flugit med kompisen Linnea, men då gick det inte. Det återstår att se om det ska gå bättre den här gången.

– Jag tror inte det är svårt, säger Linnea.

Jakob Gustafsson, tio år, knycklar ihop pappersremsan som ska bli en draksvans.

Han berättar att han flugit drake tidigare, fast då var det en som han köpte. Mer utmaning är det att göra en från början.

– Det är lite svårt. Det är svårt att få tejpen på plats, konstaterar han.

Dagen är en del av Hovdalas hantverkslördagar som hålls under sommaren. Olika typer av projekt med hantverk som tema arrangeras.

– Det är ju en perfekt flygbana här, säger Hedvig Persson och pekar ut över det öppna fältet. Hon är en av ledarna som håller i drakskapandet.

När drakarna är klara hjälper Cecilie barnen Nikolaj och Linnea att få fart på sina skapelser. Med lite fart på benen kommer drakarna upp.

7 bilder
Linnea, sju år, målar med färgglada pennor på sin drake som snart blir klar. foto:bella Bryngelson
Efter en stunds klippande och klistrande var drakarna klara. Cecilie Hedenborg Bonde från Hässleholm springer med dottern Linnea för att få fart på sina skapelser.
Linnea Hedenborg Bonde, åtta år, försöker få fart på sin egengjorda drake.
Jakob Gustafsson, tio år, springer
Nikolaj Hedenborg Bonde, sex år, försöker få upp sin drake.
Cecilie och Nikolaj
Ett tiotal barn hade kommit till drak
Linnea, sju år, målar med färgglada pennor på sin drake som snart blir klar. foto:bella Bryngelson
Efter en stunds klippande och klistrande var drakarna klara. Cecilie Hedenborg Bonde från Hässleholm springer med dottern Linnea för att få fart på sina skapelser.
Bella Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.