Patric Åberg inviger Trollabadet. Foto: Jacob Ruderstam
enother one
Både barn och vuxna kom till Trollabadet för att ta del av invigningen.Foto: Jacob Ruderstam

Nya Trollabadet färdigrenoverat

Glimåkra Under lördagen invigdes det nybyggda Trollabadet i Glimåkra. Man har bland annat flyttat och renoverat omklädningsrummen. Kommunalråd Patric Åberg (M) säger att badet bara är en del av en stor satsning i byn.

Många barn och vuxna tog sig till Glimåkra i helgen för att se invigningen av det nyrenoverade Trollabadet. Badet har haft öppet sedan i mitten av juni men man har inte varit helt klara med renoveringen förrän nu.
– Man har funderat ganska många år på att renovera Trollabadet. Innan var det gaska nergånget, men nu är allt öppet, säger Therese Svensson Collin, fritidsansvarig i Östra Göinge kommun.

Nybygget öppnade med ett invigningstal av kommunalråd Patric Åberg som berättade för besökarna att kommunen satsar väldigt mycket på Glimåkra. Det bjöds på musik från musikskolan innan besökarna fick gå ner till bassängen för att se SS Delfin hålla en uppvisning i vattnet.
Uno Johansson är ordförande i Glimåkra utveckling och engagerat sig mycket i Trollabadet.
– Det här är ett smultronställe i kommunen, säger han.
Trollabadet har funnits sedan 1956. Badet har renoverats efter hand genom åren och hotades på 90-talet att få stänga på grund av att kommunen tyckte att badet inte höll tillräckligt hög standard.

Patric Åberg ser positivt på det nya Trollabadet.
– Det här kommer att bli hur bra som helst, det är ett av de viktigaste besöksmålen i kommunen. Det är ett stort lyft, inte bara för kommunen utan också för Glimåkra, säger han.
Den torka som har drabbat kommunen har även satt små hinder för Trollabadet.
– Det enda som inte är klart är gräsmattan. Vi hoppas på att det ska vara soligt på dagarna men regnigt på nätterna, säger Patric Åberg med glimten i ögat. Man har satt upp tillfälliga staket för att gräsmattan inte ska slitas av att folk går på den.
I onsdags besökte 1 000 personer Trollabadet. Uno Johansson berättar att om solen håller sig framme kommer det att locka ännu fler besökare.
– Vi kan mycket väl få 40-50 000 besökare över sommaren.

Renoveringen av Trollabadet är en del av en större satsning där Trollacenter också ingår. Tanken är att det ska bli enklare och smidigare att ta sig mellan ställena.
Trollabadet och Trollacenter tillsammans har kommunen satsat 33 miljoner kronor på.
– Det är en av de största satsningarna sedan ishallen 1991, säger Patric Åberg.

Senaste nytt omOsby