Annons

Bakom kulisserna på Osbyredaktionen

Osby Om ni undrar vad vi gör på Osbys redaktion så här på sommaren så kan jag säga att vi har det jättetrevligt.
Osby • Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021

Undertecknad har ju egentligen jobbat färdigt liksom, men det är inte så lätt ska jag säga. Att bara sluta så där tvärt. Därför befinner jag mig på Norra Skånes redaktion några veckor så här på sommaren tillsammans med kollegorna Peter Paulsson och Jacob Ruderstam nu när Susanne Gäre har semester.

Bakom kulisserna råder en gemytlig stämning på redaktionen. Förutom att vi producerar mängder med reportage och nyheter kan vi ibland under KORTA stunder (chefen läser säkert det här) hemfalla oss till att göra andra saker för omväxlings skull. Så här i VM-tider kom vi på att vi skulle kora den bästa nationalsången. Man kan säga att det blev ett liv när alla tre satte igång och sjöng nationalsånger. Vem som vann? Ingen, tror jag. Frankrikes låg bra till vill jag minnas.

Annons

Jag tycker det är viktigt med morgonfika med brainstorming. Den ena magnifika idén efter den andra poppar upp. Och det händer att det slinker in en och annan tipsare genom redaktionsdörren också. ”En liten skandal på gång kanske”, brukar jag fråga, men det brukar det inte vara.

En annan spektakulär händelse inträffade på Osbyredaktionen för några år sedan. Helén Fingalsson, en annan kär kollega som nu jobbar Hässleholm, satt och läste högt ur ett protokoll som en miljöinspektör hade totat ihop. Hoppsan! Ett ställe i byn hade fått anmärkningar på livsmedelshygienen. Mögel och sånt. Samtidigt som Helén läste högt ur protokollet, med benen nonchalant på skrivbordet, vräkte hon glatt i sig en semla från nämnda ställe. Vi andra fick kväljningar.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons