Frankrike klart för VM-final

Sport Frankrike är klart för sin tredje VM-final genom tiderna.
Sport • Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Frankrike är klart för sin tredje VM-final genom tiderna. ”Les Bleus” vann tisdagens semifinal mot grannlandet Belgien med 1-0 (0-0).

I andra halvlek chockade Frankrike ”lillebror”. Mittbacken Samuel Umtiti nådde högst i duell med belgaren Marouane Fellaini vid den första stolpen efter hörna slagen av Antoine Griezmann och nickade in bollen i mål till 1-0 i den 51:a minuten.

Fransmännen kunde sedan säkert och lugnt spela hem matchen och belgarna hade trots spelövertag svårt att på allvar hota Frankrikes finalplats.

Belgien har fortfarande chans att ta sin första VM-medalj genom tiderna i bronsmatchen på lördag.