Christina Bonde i Tyringe blev 70 år gammal. PRIVAT BILD

Hon tog vara på varje dag

Christina Bonde, Tyringe, har avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 70 år.
I slutet av juni månad fick Norra Skåne följa hennes kamp i ett varmt skildrat reportage, då hon vårdades i livets slutskede i sitt hem i Tyringe. Hon tog vara på varje dag och var inte rädd för att dö.
– Det ska faktiskt bli skönt när det är slut. Tack vare hemtjänsten känner jag mig lugn, sa Christina Bonde i intervjun.
Teamet för avancerad sjukvård i hemmet, ASIH, såg till att hon fick samma vård i hemmet som på sjukhus under sin sista tid.

Christina Bonde föddes i Hässleholm den 29 augusti 1947. Hon utbildade sig till sjuksköterska med inriktning på psykiatrin under 1990-talet och jobbade inom Region Skåne fram till sin pensionering, mest på Hässleholms sjukhus.
Hennes stora intresse var djurens rätt. WSPA stod henne varmt om hjärtat och när Kattkommando syd var aktivt hjälpte hon även dom.
Hon involverade sig i samhällsfrågor såsom Officersparken och centrumförändringen i Tyringe.

Efter en tids sjukdom tog vår mamma, Christina Bonde, stillsamt sitt sista andetag med nära och kära runt sig.
Hon var en kämpe, mamma, och hon kommer för alltid vara saknad men hon skall få säga adjö med sina egna ord: ”Nu har jag vandrat för regnbågsbron med min älskade katt, Maya. Sörj dock inte min bortgång utan fira istället mitt liv”.
Vi älskar dig, mamma!

×