GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mangs varnas för att ha utlöst larm – igen

Malmö • Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var den 5 juni i år som den livstidsdömde Peter Mangs, 46 år, utlöste larmet i en av arbetslokalerna vid säkerhetsanstalten Saltvik i norra Härnösand.

[contentcards url="http://www.skd.se/2015/05/08/mangs-ville-skapa-kaos-pa-anstalten/" one_line="true"]

I det förhör som hölls med Mangs efter händelsen svarade denne först att han inte var intresserad av att deltaga.

Av handlingarna i ärendet framgår att Peter Mangs tilldelats en varning för missbruk av larmanordning vid två tillfällen tidigare under våren.

– Mr Q (som Mangs kallas i anmälan) har återigen inte följt de regler som gäller för verkställigheten och den normgivning som han har att rätta sig efter och anstalten finner mot bakgrund av detta att Mr Q ska tilldelas en varning, skriver Saltvik i beslutet.

Peter Mangs avtjänar sedan 2013 ett livstidsstraff för bland annat två mord och fyra mordförsök efter skottdåden i Malmö.

Mats G SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.