Anna-Greta Sjöstrand blev 84 år gammal. PRIVAT BILD

Respekterad och engagerad

Som tidigare meddelats har Anna-Greta Sjöstrand, Kaptensgården Hässleholm, avlidit i en ålder av 84 år. Närmast anhöriga är maken Rolf samt barnen Christina Josefsson, Johan Sjöstrand och Jonas Sjöstrand med familjer.

Anna-Greta Sjöstrand var född i Lönneberga, Kalmar län och växte upp i ett varmt kristet hem. Fadern var pastor och familjen flyttade flera gånger under hennes uppväxt.
I övre tonåren flyttade hon till Hässleholm och bodde hos en faster.
Hon arbetade i ett bageri och sedan på Televerket. Anna-Greta ville studera. Hon läste på Sundsgårdens folkhögskola och fortsatte sedan på sjuksköterskeskolan i Lund. Efter examen där arbetade hon i Malmö men flyttade sedan till Hässleholm.

I Hässleholm fanns Rolf Sjöstrand och den 7 oktober 1961 vigdes paret i Filadelfiakyrkan. Deras första gemensamma hem blev på Ekedal i Hässleholm. Efter några år flyttade familjen till Tormestorp.
Makarna fick tre barn, Christina och tvillingarna Johan och Jonas. Med åren har familjen utökats med sex barnbarn och två barnbarns barn.
Anna-Greta fortsatte att arbeta som sjuksköterska på medicinkliniken, en period på natten och sedan som avdelningsansvarig på avdelning 6, en tjänst som hon hade kvar fram till sin pensionering.
Utöver sitt yrkesarbete hade hon omsorg om sin familj och stöttade sin mamma när hon blev ensam.

Tron fanns med sedan unga år och 1945 döptes hon i Filadelfia i Gislaved. Till Pingstförsamlingen i Hässleholm kom hon 1961 och där har hon varit aktiv och engagerad.
I Tormestorp var hon under många år en trogen ledare och lärare i söndagsskolan.
Hon var en begåvning inom sången och musiken vilket ledde till att hon var med i flera sånggruppen. Anna-Greta var ledare för ”Gitarrsystrarna” under flera år och även ansvarig för sången på LP-kaféet.
När församlingen öppnade secondhandbutiken, kom hon tidigt med bland de som arbetade ideellt.
Hon var känd för att ta sig an sina uppgifter med stort engagemang och gripenhet och hon var respekterad för sitt kunnande, inte minst inom sitt yrke som avdelningssköterska.

Församlingen betydde mycket för Anna-Greta och så länge hon kunde deltog hon i gudstjänstlivet och i olika städ- och serveringsgrupper.
2014 fick hon en hjärnblödning och därefter blev livet begränsat. Den 26 juni drabbades hon på nytt av en hjärnblödning och samma kväll flyttade Anna-Greta vidare till sitt himmelska hem. En bedjande mors röst har nu tystnat.
Pingstförsamlingen deltager i saknaden efter Anna-Greta Sjöstrand och vi tackar Gud för det hon fått betyda för Guds verk.

×