GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vill hjälpa bönder med skräpplock

Hässleholm Efter att ha läst om djurägare och bönders kris med foder i torkan, vill Schannie Boye nu hjälpa till så gott hon kan genom att samla upp skräpet.
Hässleholm • Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter mycket problem med djurfoder öppnade Hässleholms kommun upp kommunala grönytor till djurägare och bönder som är intresserade av att skörda.

— Det är inte säkert hur mycket skräp det finns på ängsytorna, säger Gunnar Swärdh, parkförvaltare vid Hässleholms kommun, som bekräftar att de endast har lämnat över ytor till de intresserade utan att ha sett över hur det ser ut med nedskräpningen. Djurägarna och bönderna är dock väl informerade sedan tidigare att det kan förekomma.

Schannie Boye, från Tormestorp, hoppas nu på att kunna få ihop en grupp som vill hjälpa till att plocka upp skräp på dessa platser om det skulle behövas.

Hittills är det totalt fyra personer från båda grupperna som vill hjälpa till.

Han ska föra vidare hjälpen som Schannie Boye erbjuder och ska meddela detta direkt om det tillkommer fler som behöver kommunala ängsytor.

3 bilder
e
Schannie Boye hoppas att det inte är försent att skörda från ängsytorna. Foto: Sharon Wong
Bara längst vägkanten där Schannie bor går det att hitta sådant som inte ska finnas i naturen. Foto: Sharon Wong
e
Schannie Boye hoppas att det inte är försent att skörda från ängsytorna. Foto: Sharon Wong
Sharon WongSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.