Schannie Boye hoppas att det inte är försent att skörda från ängsytorna. Foto: Sharon Wong
Bara längst vägkanten där Schannie bor går det att hitta sådant som inte ska finnas i naturen. Foto: Sharon Wong
e

Vill hjälpa bönder med skräpplock

Hässleholm Efter att ha läst om djurägare och bönders kris med foder i torkan, vill Schannie Boye nu hjälpa till så gott hon kan genom att samla upp skräpet.

Efter mycket problem med djurfoder öppnade Hässleholms kommun upp kommunala grönytor till djurägare och bönder som är intresserade av att skörda.
Problemet med dessa ytor är att det kan finnas olämplig nedskräpning av plast och burkar eftersom de vanligtvis inte skördas.

— Det är inte säkert hur mycket skräp det finns på ängsytorna, säger Gunnar Swärdh, parkförvaltare vid Hässleholms kommun, som bekräftar att de endast har lämnat över ytor till de intresserade utan att ha sett över hur det ser ut med nedskräpningen. Djurägarna och bönderna är dock väl informerade sedan tidigare att det kan förekomma.

Schannie Boye, från Tormestorp, hoppas nu på att kunna få ihop en grupp som vill hjälpa till att plocka upp skräp på dessa platser om det skulle behövas.
— Nästan som en skallgång, fast vi hjälper till att letar efter skräp, säger Schannie.
Hon började med att skriva i en Facebook-grupp med Tormestorpsbor, där de hänvisade henne vidare till gruppen ”Foder 2018”.

Hittills är det totalt fyra personer från båda grupperna som vill hjälpa till.
— Kommer det ingen så kommer jag ju göra detta själv, säger Schannie.
Hon har själv varit hästägare och tycker det är viktigt att ställa upp när vi har hamnat i en sådan hemsk kris som den här torkan har orsakat.
Fyra till fem bönder eller djurägare som har änsålänge fått grönområden tilldelade av kommunen, enligt Gunnar Swärdh.

Han ska föra vidare hjälpen som Schannie Boye erbjuder och ska meddela detta direkt om det tillkommer fler som behöver kommunala ängsytor.
Om det finns någon som behöver hjälp eller som vill hjälpa till i skräpplockningen, går det att kontakta Schannie Boye på telefonnumret: 070-081 67 59.

Läs mer:

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...