Bruno Fredlund. PRIVAT BILD

En hedersman har gått ur tiden

Bruno Fredlund, Rydebäck har avlidit i en ålder av 76 år.

Min bror avled den 3 juli. Han var yngst av fem syskon men kom att gå först ur tiden.
Efter uppväxten i Allerums prästgård utbildade han sig till lärare i svenska och engelska och var yrkesverksam som adjunkt under 43 år, största delen av tiden i Helsingborg men på slutet av karriären även i Åstorp.
Bruno både älskade och uppskattades för sitt arbete som lärare och var genuint intresserad av att bidra till att eleverna inte bara lärde sig språk utan även hittade sin egen identitet.

Efter att ha bildat familj på 60-talet stod de båda barnen Marie och Andreas i fokus. Då barnen i sin tur bildat familjer reste han ofta till Stockholm och Örebro för att delta i deras familjeliv. Barnbarnen fick åtnjuta samma lekfullhet och kreativitet hos morfar/farfar som sina föräldrar.
Sedan början på 90-talet var Bruno gift med hustrun Lotta. De delade musikintresset och sjöng tillsammans i Kvistofta-Glumslövs kyrkokör och de sista 15 åren i Maria kyrko- och oratoriekör.

Bruno var också aktiv i Råå musiksällskap där han spelade tvärflöjt och även sjöng i kören.
Idrottsintresset delade han med mig. Vi har varit på Olympia tillsammans många gånger och följt HIF. Vintertid var det Rögle och ishockey som gällde.
Vid mitt sista besök hos Bruno, den 27 juni, såg vi VM-matchen Mexico-Sverige tillsammans på TV.
Bruno var också historieintresserad och värnade särskilt om Skånes historia, som han var kunnig i och gärna berättade om.
Intresset för omvärlden tog sig bland annat uttryck genom hans många resor.

Brunos underbara barndomssomrar i Vittsjö återskapades då Bruno och Lotta skaffade hus vid Pickelsjön. Gamla och nya vänner bidrog till att det blev deras sommarparadis.
Även våra somrar tillsammans i mitt Övre Stavshult, då barnen var små, framstår såsom i ett skimmer.
Mina systrar Ingegerd, Ebba och Esse med familjer och jag med familj sörjer hedersmannen Bruno.
Vi delar sorgen med hustrun Lotta, Marie, Andreas och Fredrik, Lottas son, med familjer.

×