Annons

Kastade termos och stol mot tjänstemän

Osby • Publicerad 11 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

I september förra året dömdes mannen till ett år och fyra månaders fängelse för bland annat ofredande, grovt olaga hot, försök till våldtäkt, skadegörelse och hot mot tjänsteman.

I april i år blev han villkorligt frigiven men polisen fick ingripa efter att Övervakningsnämnden kommit fram till att han inte skötte sig på fri fot.

Annons

När polisen skulle omhänderta mannen hittade man två gram cannabis i mannens väska.

Mannen blev då satt i häkte i Kristianstad.

En dag ska två tjänstemän ska ha kallats till 23-åringens häktningscell på grund av oroligheter.

När de kom fram till cellen var mannen aggressiv och kastade stolar och en termos mot dörren som tjänstemännen väntade bakom.

Den 23-årige mannen i häktet ska även ha tagit sönder en tv-apparat och skrikit hotfulla saker till tjänstemännen med en bit av tv:n i handen.

Ett antal kriminalvårdare fick, efter att ha sprejat mannen med pepparsprej, gå in i cellen med sköldar. 23-åringen ska ha sparkat mot kriminalvårdarna och en uppger att han fick en rejäl spark i magen.

Mannen blev omplacerad till häktet i Malmö. Även där ska han ha hotat en tjänsteman till livet efter att ha blivit nekad en cigarett.

Mannen dömdes i Kristianstads tingsrätt till fängelse i fem månader och skadestånd till Kriminalvården i Kristianstad för de saker han förstört i häktningscellen

Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons