Annons

Tandlöst IFK hoppas på förstärkningar

Sport ”Mumman” och Bojang lämnar klubben.
Sport • Publicerad 11 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Inför säsongen försvann både Kojo Annor och Karim Al-Asi från Österås. Och huvudproblemet för årets IFK har varit just målproduktionen.

– Vi hade tuffare konkurrens förra hösten. Karim och Kojo var inblandade i en tredjedel av målen och vi har inte ersatt dem, säger Daniel Nilsson.

Annons

Tommy Filipovic och Mike Andrew har gjort fyra respektive fem mål på en jobbig vårsäsong.

– Som tränare kan du planera en träning hur bra som helst men den sista procenten får du inte från spelarna utan konkurrens, säger Nilsson och tillägger:

– Och det saknar vi på flera positioner.

Samtidigt försvinner både Lamin Bojang och Muhamed Resulovic. Bojang har knappt fått speltid och väljer att inte fortsätta pendla från sin bostad utanför Lund. ”Mumman” jobbar i Malmö och kommer därför att varva ned i division 6 med Mala IF.

Enligt vad Norra Skåne erfar är både en defensiv och en offensiv spelare aktuella för IFK men ingenting är klart ännu. IFK:s vice ordförande Henrik Jönsson betonar också att det inte råder någon panik i IFK-lägret.

– Det är inte så att vi aktivt letar efter spelare på grund av tabelläget. Vi är trygga med den trupp vi har, säger Jönsson.

IFK sticker ändå inte under stol med att klubben gärna får in någon spelare till i laget.

– Det blir en dubbel vinst i att få in någon till. Dels att det ger spets och dels att konkurrensen motiverar de andra, säger Daniel Nilsson.

– Vi pratade i vintras om att få in en offensiv spelare till och det hade vi mått bra av. Men även om alla vill det är det inte alltid det lyckas, fortsätter han.

Henrik Jönsson har svårt att sätta fingret på vad som har saknats för IFK i år.

Annons

– Det har inte gått som vi hade hoppats men jag tror det är mycket tillfälligheter. Vi har spelat fin fotboll och förtjänat fler poäng, säger han och fortsätter:

– Vi har ett bra spelarmaterial och våra spelare har presterat bra.

Daniel Nilsson vill gärna framhålla att många unga spelare har fått speltid i år.

– Waed (Shaif) har spelat mycket, Isak Olsson har startat i princip hela året, Lucas Johnsson har fått göra sina första inhopp, Isak Orajärvi, James (Mujaguzi), Calle (Lundahl Persson)..., säger Nilsson.

– Unga spelares utvecklingskurvor går ojämnt. De kan känna att de står stilla under en period och plötsligt tar de ett stort kliv. Det gäller att de har tålamod och alla spelare har inte det, fortsätter han.

Dessutom påpekar han att försvaret har klaffat bättre i år än i fjor.

– Defensiven har blivit enormt mycket bättre. Vi har redan hållit nollan dubbelt så många gånger som i fjor och innan senaste matchen (2–4 mot Nässjö) snittade vi på lite över ett insläppt mål per match, säger Daniel Nilsson.

Vice ordföranden Henrik Jönsson är optimistisk inför hösten och hoppas att resultaten skall komma.

– Vi startade bra men sedan har det gått troll i det, säger han.

Känner du förtroende för din ledarstab?

Annons

– Jag känner fullt förtroende för den.

bild 1/2
”Mumman”: klar för Mala. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Daniel Nilsson ser gärna större konkurrens framåt men är nöjd med de defensiva framstegen i år. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
”Mumman”: klar för Mala. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Daniel Nilsson ser gärna större konkurrens framåt men är nöjd med de defensiva framstegen i år. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons