Foto: TT

Våldtäktsdömd man överklagar dom

Hässleholm En 28-årig man som dömdes för våldtäkt i juni överklagar nu domen till hovrätten.
Bevisen håller inte, menar han.

Händelsen som 28-åringen dömts för inträffade på en fest i Hässleholm. En hel del alkohol hade druckits under festkvällen innan personerna på plats så småningom gått och lagt sig.
Mannen ska då ha gått in i den målsägande kvinnan sovrum och kört upp sina fingrar i hennes underliv medan hon sov. Hon vaknade och försökte freda sig mot 28-åringen.

Kvinnan har ”utförligt, detaljerat och konkret på ett måttfullt sätt” berättat om händelsen, enligt tingsrätten. Dessutom stöder vittnesuppgifter hennes version av vad som skett.
Tingsrätten beslutade att döma 28-åringen till åtta månaders fängelse och att betala drygt 50 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

I en överklagan till hovrätten bestrider 28-åringen nu domen.
Han vill i första hand frias, i andra hand att rubriceringen ändras till sexuellt tvång och att skyddstillsyn utdöms istället för fängelse, eller i tredje hand att fängelsestraffet mildras.
I 28-åringens och advokatens överklagan menar de att bevisvärderingen är felaktig och inte lever upp till de höga kraven som ställs i brottsmål.

De anför ett antal skäl för sitt ställningstagande.
Däribland 28-åringens mycket kraftiga berusning, avsaknaden av både direkta vittnen och teknisk bevisning samt att brottet anmäldes först efter åtta månader.

Dagens fråga

Är den växande vildsvinsstammen ett problem?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×