Foto: TT

Våldtäktsdömd man överklagar dom

Hässleholm En 28-årig man som dömdes för våldtäkt i juni överklagar nu domen till hovrätten.
Bevisen håller inte, menar han.

Händelsen som 28-åringen dömts för inträffade på en fest i Hässleholm. En hel del alkohol hade druckits under festkvällen innan personerna på plats så småningom gått och lagt sig.
Mannen ska då ha gått in i den målsägande kvinnan sovrum och kört upp sina fingrar i hennes underliv medan hon sov. Hon vaknade och försökte freda sig mot 28-åringen.

Kvinnan har ”utförligt, detaljerat och konkret på ett måttfullt sätt” berättat om händelsen, enligt tingsrätten. Dessutom stöder vittnesuppgifter hennes version av vad som skett.
Tingsrätten beslutade att döma 28-åringen till åtta månaders fängelse och att betala drygt 50 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

I en överklagan till hovrätten bestrider 28-åringen nu domen.
Han vill i första hand frias, i andra hand att rubriceringen ändras till sexuellt tvång och att skyddstillsyn utdöms istället för fängelse, eller i tredje hand att fängelsestraffet mildras.
I 28-åringens och advokatens överklagan menar de att bevisvärderingen är felaktig och inte lever upp till de höga kraven som ställs i brottsmål.

De anför ett antal skäl för sitt ställningstagande.
Däribland 28-åringens mycket kraftiga berusning, avsaknaden av både direkta vittnen och teknisk bevisning samt att brottet anmäldes först efter åtta månader.

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...