Annons

Allsvenskan avlägsen just nu

Sport Albin Nilsson rehabtränar – och hjälper till att scouta Hässleholms IF inför mötet i Svenska cupen.
Sport • Publicerad 12 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Ljumskarna känns bra och Albin Nilsson siktar på att snart köra för fullt igen. Foto: Björn Sandberg
Ljumskarna känns bra och Albin Nilsson siktar på att snart köra för fullt igen. Foto: Björn Sandberg

Albin Nilsson såg fram emot den allsvenska premiären som också skulle bli hans debut i högsta serien. Men så kom smärtorna i vänstra ljumsken.

– Jag började känna av det på träningslägret i februari. Först var det inte så farligt men sedan blev det värre och till slut gick det inte längre, berättar Albin som fick kasta in hand-duken lagom till genrepet.

Annons

Efter att ha testat olika behandlingar och sprutor utan att få rätt på problemen gjordes en titthåls-operation för fem veckor sedan.

– En bråckoperation där man hittade ett väldigt litet hål i bukväggen. De la in nät på båda sidorna och förhoppningen var att jag skulle kunna komma tillbaka ganska snabbt.

Albin fick ingen omedelbar effekt och det senaste budet är att det kan ta upp till åtta veckor innan kroppen vänjer sig vid nätet.

– Jag har pratat en hel del med Kristian Haynes som har gjort samma operation och han gick i fem veckor, men så en dag kändes det bra. Vi har visserligen inte samma symptom men jag tror det kommer att bli bra.

När Albin inte har kunnat göra nytta på planen har han istället fått stötta lagkamraterna från sidlinjen.

– Det känns som att de har växt in i det och blivit bättre och bättre. Med tanke på starten är det godkänt. Vi har många duktiga spelare men det är inte så många som spelat i allsvenskan tidigare.

Inför andra halvan av serien ligger hans TFF på 13:e plats – med näsan precis ovanför vattenytan (kvalstrecket). På lördag väntar en klassisk sexpoängsmatch borta mot Dalkurd.

– Den är viktig. När man summerar säsongen brukar det vara viktigare att vinna matcherna mot lagen som ligger i ens närhet i tabellen än att ta någon skalp.

Trelleborgs FF lottades mot Hässleholms IF i Svenska cupen och gästar Österås den 21 augusti.

– Det var väl kul! säger Albin som lämnade Österås och IFK Hässleholm för nio år sedan när han började på fotbollsgymnasiet i Ängelholm.

Annons

– Jag har inte spelat i division två men det finns många skickliga fotbollsspelare där. Det är verkligen ingen klyscha att det inte skiljer så mycket. Det kan vara några val som man har gjort som gör att man spelar i allsvenskan eller i division två.

Ska ett division två-lag verkligen ha en chans mot allsvenskt motstånd?

– Det brukar alltid bli jobbiga matcher. Jag har spelat många sådana och förra säsongen var Trelleborg väldigt nära att åka ut mot ett division två-lag. För oss är det oerhört viktigt att vinna för att få försäsongsmatcherna nästa år. Det kan vara svårt att hitta motstånd annars. Man hoppas alltid på att få ett tidigt mål så att man kan spela av matchen men det brukar inte bli så, skrattar Albin.

Blir det din roll att scouta HIF?

– Haha, jag sa till Patrick (Winqvist) att jag har sett dem en del men han lär göra jobbet själv. Patrick är oerhört noggrann och går inte in i en match oförberedd. Joel Wedenell spelade jag tillsammans med i IFK:s juniorlag men då var han inte anfallare, utan ytterback och innermittfältare. Jag spelade med Joel Svensson också.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons